نیروگاه های متصل به شبکه
در این نوع پروژهها، سرمایهگذاران با احداث نیروگاه و اتصال آن به شبکه سراسری توزیع برق، از برق تولیدی درآمد کسب مینمایند. این نوع سیستم خورشیدی خانگی که رایجترین نوع سیستم فتوولتائیک میباشد، به عنوان تولید پراکنده و ابزار تعاملی برای بالا بردن قابلیت اطمینان شبکه برای تأمین تمام یا بخشی از نیاز شبکه به صورت جزیرهای شناخته شده و استفاده میشود. این نیروگاههای خانگی، برق خورشیدی را تولید و به شبکه سراسری انتقال می دهند. پنلهای خورشیدی و اینورتر قدرت (مبدل) از مهمترین اجزای تشکیل دهنده نیروگاههای خورشیدی خانگی متصل به شبکه میباشند.
سیستمهای خورشیدی متصل به شبکه ارزانتر از سیستمهای خورشیدی منفصل از شبکه میباشند. زیرا آنها نیاز به سیستمهای ذخیرهسازی ندارند. همچنین در سیستمهای مستقل از شبکه، محدودیت مصرف برق و نگرانیهای عمر باتری و همچنین نیاز اساسی به شارژ کنترلر احساس میشود و این در حالی است که سیستمهای متصل به شبکه این دردسرها را ندارند.
مهمترین دلیل نصب نیروگاه خورشیدی خانگی متصل به شبکه، بازگشت زود هنگام سرمایه اولیه از محل فروش برق میباشد. همچنین با توجه به اینکه این نیروگاهها نیاز به تعمیر و نگهداری خاصی ندارند و عملا هزینههای نگهداری آنها در مقابل درآمد سالانهای که دارند به صفر میل میکند،
شکل 3. طرح شماتیک نیروگاه متصل به شبکه خانگی
گالری تصاویر نیروگاه متصل به شبکه